Miss Peregrine's Home For Peculiar Children


Recomandarea de astăzi:



O colecție stranie de fotografii îl aruncă pe adolescentul Jacob pe o insulă misterioasă și pustie. Acolo descoperă ruinele unui cămin al copiilor cu puteri paranormale, cămin aflat în grija domnișoarei Peregrine. 
Aventura începe cu Jacob care asculta poveștile spuse de bunicul său. Fascinat și uimit de ceea ce îi povestea acesta în copilărie, se trezește fix în poveștile bunicului său despre o casă de copii cu puteri deosebite.

Dupa ce Jacob ajunge pe insula misterioasă, întâlnește o fată misterioasă pe care o urmărește și o interogheză. Ei ajung la mlaștini înainte ca Jacob să realizeze că hanul și oamenii de pe insulă sunt destul de diferiți. Clienții bețivi ai hanului sunt suspicioși și îl alungă pe Jacob. Fata, Emma Bloom, și un băiat invizibil cu numele de Millard Nullings îl salvează pe Jacob și evadează împreună cu el la casa de copii a domnișoarei Peregrine.


Personaje absolut încântătoare, fascinante care dau un aer aparte întregului roman! 

 Jacob Portman - adolescentul american de 16 ani și protagonistul poveștii. Jacob găsește orfelinatul pentru copii speciali condus de Miss Peregrine după ce bunicul lui e ucis de un monstru, unde el descoperă moștenirea specială din propria lui familie: abilitatea de a vedea sufletele goale. Mai târziu descoperă că puterea sa se extinde la mult mai mult decât credea. 
 Emma Bloom – o adolescentă, dar din cauză că locuiește în bucla de timp, ea are de fapt peste 80 de ani. Ea a fost salvată de Miss Peregrine când avea 10 ani și adusă pe insula Cairnholm. Puterea ei este de a controla focul. În timpul în care Jacob stă cu ei, ei devin foarte apropiați. 
 Olive Elephanta –  e mai ușor decât aerul, plutește în voie în aer 
 Millard Nullings –  un tânăr adolescent în bucla de timp, are puterea speacială a invizibilitații. Din păcate, din cauza puterii lui, el nu poate fi văzut niciodată, și de asta poartă haine de cele mai multe ori, acestea fiind instrucțiunile lui Miss Peregrine.
Și multe alte personaje fascinate!


Ransom Riggs (n. 3 februarie 1979, Maryland, SUA) este un scriitor și filmograf american, cunoscut datorită seriei sale de cărți Miss Peregrine.
Riggs s-a născut în Maryland în anul 1979 într-o fermă veche de circa 200 de ani și a crescut în Florida, unde a făcut și studiile preuniversitare. A studiat literatură engleză la Colegiul Kenyon și filmografie la Universitatea din Sudul Californiei.
Riggs trăiește acum în Santa Monica, California și din anul 2013 este căsătorit cu scriitoarea Tahereh Mafi, care are si un copil.

Pasionat de fotografii vechi, Ransom Riggs pornește de la o colecție de fotografii stranii pe care le-a colecționat el, folosindu-se de ele pe post de ghid pentru povestea lui Jacob la căminul deosebiților


Romanul a fost ecranizat în 2016, în regia lui Tim Burton, cu Terence Stamp, Samuel L. Jackson, Judi Dench și Eva Green în rolurile principale.


O poveste splendidă, o colecție uluitoare de fotografii și o aventură minunată!
Bun-venit la căminul copiilor deosebiți! Domnișoara Peregrine ne așteaptă! 



Cartea este disponibilă în două ediții:
și cea cu coperta originală

Ambele ediții sunt disponibile atât în librăriile noastre din București, cât și pe site (click aici).

Livrare gratis pentru comenzile cu valoare confirmata de peste 200 lei! De asemenea, costuri reduse de transport si pentru comenzile cu valoare confirmata intre 50 si 200 lei! 





Comentarii