1001 Books You Must Read Before You Die


Pornim într-o călătorie în jurul celor mai apreciate cărți de pe glob, cărți considerate must-read în viață.
Pentru  a ne îmbarca în această aventură livrească avem nevoie de multă curiozitate și multă răbdare pentru a descoperi fiecare carte din cele 1001 propuse de acest volum. 
Complet revizuită și actualizată pentru a include cele mai actualizate selecții, aceasta este o carte de referință îndrăzneață și strălucitoare la romanele și scriitorii care au încântat imaginația lumii încă din cele mai vechi timpuri până în prezent. Această selecție de romane, revizuită de o echipă internațională de scriitori, critici, academicieni și jurnaliști, oferă o nouă abordare a clasicilor mondiali și un ghid util pentru ceea ce este reprezintă ficțiunea contemporană. Cu peste 700 de ilustrații și fotografii, prezentând citate din romane celebre și autori individuali, aceasta este cartea ideală pentru toți iubitorii de carte!


Există o legătură străveche între moarte, povestire și numărul 1001. De la colecția arabă de povestiri O mie și una de nopți, numărul a avut un aspect mitic, cu o ușoară rezonanță mortală. Sheherezada, povestitoarea din The Thousand and One Nights, înzestrată cu o splendidă capacitate de a spune povești, îi captivează atenția regelui ei pentru mai bine de o mie și una de seri lungi arabe. Regele, viitorul călău al Sheherezadei, absolut cucerit de poveștile ei amână în fiecare seară sentința ei la moarte pentru a mai fura încă o poveste a Sheherezadei. Pe marea întindere a celor o mie de nopți, Sheherezada are întotdeauna o singură noapte de trăit; pe măsură ce serile alunecă lin, moartea este un însoțitor constant, împrumutând fiecărei nopți trecute viețuirea particulară a momentului final. Povestea ei continuă să împrumute numărului 1001 ceva din sublimul matematic, din ideea de nenumărat sau nelimitat. Dar, în același timp, numărul menține, de asemenea, urgența mortală a situației  Sheherezadei. Oricât sugerează o întindere nesfârșită, numărul vorbește și despre precizie și despre o brevitate înghesuită și urgentă. 

Păstrând același număr mitic, volumul face o trecere lină de la începuturile storytelling-ului și până în prezent, parcurge tot ceea ce înseamnă literatura veche și ajunge la anii 2000, mai exact 2012, anul când ediția a fost reeditată. 

photo via google images

O carte despre cărți, și nu orice cărți, ci 1001 dintre cele mai apreciate cărți care și-au lăsat amprenata asupra universului literar din întreaga lume!

Facem o scurtă trecere în revistă a unor romane foarte apreciate care au fost incluse în această listă.

Romanele lui George Orwell, Ferma animalelor și 1984


Toba de Tinichea  de Gunter Grass


Numele trandafirului de Umberto Eco 






La răscruce de vânturi de Emily Brontë


Alice în Țara Minunilor de Lewis Carroll


Comoara din insulă de Robert Louis Stevenson










Maestrul și Margareta de Mihail Bulgakov


Aventurile lui Sherlock Holmes de Arthur Conan Doyle


Câinele din Baskerville de Arthur Conan Doyle


Mașina timpului de H. G. Wells


Insula doctorului Moreau de H. G. Wells


Divina Comedie (Infernul) de Dante Alighieri


Marele Gatsby de F. Scott Fitzgerald

Castelul de Franz Kafka


Micul prinț de Antoine de Saint-Exupéry


Ciuma de Albert Camus


Străinul de Albert Camus


Eu, robotul de Isaac Asimov


Sfârșitul unei iubiri de Graham Greene


Bătrânul și marea de Ernest Hemingway


Talentatul domn Ripley de Patricia Highsmith


Doctor Jivago de Boris Pasternak

Odiseea spațială de Arthur C. Clarke







și mulți, mulți alți autori pe care să îi (re)descoperim!


Photo via google images

Cartea 1001 Books You Must Read Before You Die este disponibilă în librăriile noastre din București (Doamnei 23 și Gabroveni 62) și pe site.
De asemenea, o întreagă colecție 1001 este disponibilă pe site.

 
Livrare gratis pentru comenzile online cu valoare confirmata de peste 200 lei! De asemenea, costuri reduse de transport si pentru comenzile cu valoare confirmata intre 50 si 200 lei! 








Comentarii