Cele mai citite cărți în 2018


Goodreads a dezvăluit luna aceasta care au fost cele mai citite patru cărți conform Challenge-ului anual organizat de ei. 

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (Harry Potter, #1)
 J.K. Rowling


Primul volum din Harry Potter pe primul loc în top? Asta nu este deloc o surpriză!
La mai bine de 20 de ani de când a fost publicat, volumul încă mai vrăjește inimile cititorilor. Întregul univers creat de Rowling este mai prezent astăzi ca oricând, ținând seama și de noul film din seria Fantastic Beasts and Where to Find Them care a apărut anul acesta.
Hogwarts înseamnă "acasă" pentru foarte mulți dintre noi, de aceea primul volum al seriei își merită pe deplin poziția fruntașă în acest clasament. 

“It takes a great deal of bravery to stand up to our enemies, but just as much to stand up to our friends.” 
― J.K. Rowling, Harry Potter and the Sorcerer's Stone



The Hunger Games (The Hunger Games, #1)
 Suzanne Collins


O trilogie distopică apărută în 2008 revendică premiul al II-lea. Nici prezența acestei opere nu constituie o surpriză pentru cititori, trilogia a tot câștigat teren în ultimii ani, mai ales pentru că a beneficiat de o ecranizare cu Jennifer Lawrence în rolul principal. Protagonista, Katniss Everdeen, este apreciată de cititori pentru curajul ei și pentru actele de răzvrătire împotriva sistemului în care era obligată să trăiască. Nu e de mirare faptul că numele personajului apare tot mai des în listele cu eroii preferați din cărți. 

“Happy Hunger Games! And may the odds be ever in your favor.” 
― Suzanne Collins, The Hunger Games



“Destroying things is much easier than making them.” 
― Suzanne Collins, The Hunger Games

To Kill a Mockingbird
 Harper Lee


Un clasic într-un top al celor mai citite cărți în anul 2018? Ei bine, da, aceasta ar putea fi o surpriză. Dar nu, nu este surprinzător faptul că lumea încă apreciază clasicii în ziua de astăzi. 
Singurul roman pe care nu l-am citit din acest top (spre rușinea mea), a fost publicat în 1960, premiat cu  Premiul Pulitzer și tratează un subiect delicat, inegalitatea rasială. 

“You never really understand a person until you consider things from his point of view... Until you climb inside of his skin and walk around in it.” 
― Harper Lee, To Kill a Mockingbird


The Fault in Our Stars
 John Green

Ultima carte din acest top, The Fault in Our Stars aparține genului Young Adult și este intens apreciată de tineri și adulți. 
John Green, considerat pionierul genului Young Adult, construiește o lume fictivă unde doi tineri bolnavi de cancer se îndrăgostesc. Povestea, aparent clișeică, este captivantă pentru profunzimea gândurilor unor tineri care suferă știind că pot mori din clipă în clipă. 
De asemenea, cartea a fost ecranizată în 2014 cu Shailene Woodley și Ansel Elgort în rolurile principale. 

“The marks humans leave are too often scars.” 
― John Green, The Fault in Our Stars



Voi ce credeți despre aceste cărți? 
Sursa: goodreads.com

Cele mai citite romane clasice în 2018: click aici.


Comentarii