Literatură horror la feminin: 3 romane horror scrise de femei


Ne place sfârșitul lunii octombrie. Vremea se schimbă, devine mai rece. Frunzele devin arămii. Și în aer plutește atmosfera spooky de Halloween.

Ne place tot ce ține de horror. Devorăm cărți înfiorătoare, cu fantome, demoni, vampiri și alte creaturi ale nopții, povești care ne fac să vrem să ne ascundem sub pat și să lăsăm lumina aprinsă peste noapte. Atunci nu se poate să nu ne întrebăm: de ce citim literatură horror dacă ne înspăimântă așa de tare? Ei bine, unii psihologi sunt de părere că literatura ne ajută să înțelegem și să depășim anumite frici sau traume cu care ne confruntăm în viața reală.  
De multe ori sfera horror e asociată genului masculin. Putem enumera zeci de scriitori foarte apreciați care au publicat romane înfricoșătoare. Dar scriitoare? Cei de la platforma Goodreads.com au scos la iveală câteva dintre cele mai cunoscute scriitoare de literatură horror. 

The Haunting of Hill House
 Shirley Jackson


The Queen of Horror. Așa este supranumită scriitoarea. Toate laudele merg spre ea. Conceptul de casă bântuită a căpătat altă viziune o dată cu romanul ei publicat în 1959. Criticii observă elementele lui Shirley Jackson în alte romane precum Shining a lui Stephen King sau House of Leaves de Mark Z. Danielewski. 

Don’t Look Now
 Daphne du Maurier


Daphne du Maurier scriitoare de romane din genul romance? Da, așa a fost etichetată pentru romanul ei din 1938, Rebecca. Dar cu acest roman demonstrează că femeile pot scrie un horror veritabil, cât se poate de înfricoșător.

Beloved
 Toni Morrison


Romanul lui Toni Morrison apărut în anul 1987, are un profund strat istoric și tratează subiectul sclaviei. De asemenea, romanul prezintă nu doar ororile sclaviei și un trecut marcat de traume, ci și o poveste cu fantome. Adesea,  unul dintre personaje se întreabă dacă există vreo casă în America care nu este bântuită.
Beloved este următoarea noastră carte pentru Clubul de lectură pe care îl găzduim în zilele de vineri. 
Pentru mai multe detalii vă așteptăm pe Facebook.


Pentru mai multe recomandări spooky de Halloween vă invităm să citiți articolul anterior cu un click aici.


Livrare gratis pentru comenzile cu valoare confirmata de peste 200 lei! De asemenea, costuri reduse de transport si pentru comenzile cu valoare confirmata intre 50 si 200 lei! 



Comentarii