Ce citim de Halloween?


“The farther we've gotten from the magic and mystery of our past, the more we've come to need Halloween.
October Dreams: A celebration of
Halloween”
― Paula Curan

Pregătiți pentru Halloween?
Dacă tot ne așteaptă un weekend lung, e timpul să trecem la lecturile de sezon: horror, thriller & SF!




Într-o după-amiază însorită de vară lângă lac, Cora Bender înjunghie un străin până la moarte. De ce? Ce ar determina această tânără mamă liniștită și amabilă să comită un act de violență atât de uimitor în fața familiei și a prietenilor?

Cora mărturisește repede și pare un caz închis. Dar comisarul de poliție, bântuit de aceste întrebări fără răspuns, refuză să închidă dosarul și începe propria sa anchetă. Așa începe dezvăluirea treptată a trecutului Corei, o coborâre înfiorătoare în adâncul psihicului propriu și a secretelor violente îngropate înăuntru. The Sinner este un roman întunecat și cuceritor, unde adevărul trebuie pus la îndoială la fiecare rând.




O nouă carte de la marele zeu creator al universului Game of Thrones!
O colecție epică de povești științifico-fantastice în jurul explorării spațiale și horror cosmic de autorul cel mai vândut al ultimilor ani - cu povestea titulară, Nightflyers, ecranizată sub cupola Netflix în 2018.

Într-o călătorie către granițele universului cunoscut, nouă universitari caută primul contact cu o rasă extraterestră.
Dar o altă enigmă este Nightflyer în sine, o minune cibernetică cu un căpitan evaziv pe care nimeni nu l-a văzut niciodată.
În curând, însă, echipajul descoperă că cel mai mare mister al lor - și cea mai periculoasă amenințare - este o forță neașteptată la bordul navei care are sete de sânge și teroare ...

Sunt incluse, de asemenea, cinci povești clasice suplimentare ale lui George R. R. Martin din sfera science fiction care explorează lățimea tehnologiei și colțurile întunecate ale minții umane.




Bestseller New York Times, un alt roman al scriitorului Joe Hill, fiul lui Stephen King!
Autor al cărților Heart-Shaped Box și NOS4A2, Joe Hill revine un thriller supranatural implacabil.

Merrin Williams este moartă, sacrificată în circumstanțe inexplicabile, lăsându-l pe iubitul ei, Ignatius Perrish să fie singurul suspect. La prima aniversare a uciderii lui Merrin, Ig își petrece noaptea beat și face lucruri îngrozitoare. Când se trezește a doua zi dimineață, are o mahmureală teribilă. . . și coarne care cresc din templele lui. Ig are o nouă putere teribilă de a merge cu noul său aspect îngrozitor - un cadou macabru pe care intenționează să-l folosească pentru a găsi monstrul a ucis singura dragoste adevărată. Conceputul să fii bun și să te rogi pentru cel mai bun nu l-a dus nicăieri. Acum este timpul să se răzbune. . .




Cele mai bune și mai întunecate povești ale terorii din 2012, cartea prezintă cele mai remarcabile noi povestiri scrise de maeștri contemporani ai macabrului sau de noi scriitori pasionați de horror.  
 Ca întotdeauna, această apreciată antologie oferă o imagine de ansamblu cuprinzătoare a anului în povești de groază și rămâne cea mai importantă antologie anuală din lume dedicată exclusiv prezentării celor mai bune scrieri din ficțiunea horror contemporană.



Artă, literatură, fashion și filme. Toate din sfera genului horror. 
Volumul este presărat cu nenumărate fotografii reprezentative pentru lumea horror, ne reamintește de toate filmele uitate, conturând astfel o călătorie de la demoni, diavoli și creaturi supranaturale, monștri, zombie, vampiri,  trecând prin tot felul de psihoze, până la groaza în stare pură. 
Fie că aduce la lumină fațete faimoase și clasice ale universului horror precum The Exorcist sau The Shining, fie că numește filme mai noi, fiecare pagină dezvăluie fascinația morbidă pe care o avem pentru horror. 
Un must-have pentru orice fan horror! 



Este o lume periculoasă în care trăiește Lilly. Morții pândesc în fiecare colț, distrugând pe oricine poate pune mâna. Nicăieri nu-i în siguranta. Dar când un calvar terifiant lasă numeroși morți, Lilly și tovarășii ei sunt nevoiți să iasă din comunitatea lor în aer liber.

Siguranța pare să fie sub forma Woodbury, un complex protejat cu alimente și protecție. Cu toate acestea, nu a trecut mult timp până când pericolele se dezvăluie, iar regula despotică a guvernului despre complex amenință să submineze tot ceea ce crede Lilly. Pentru că uneori morții nu sunt cea mai mare amenințare. Este viața. . .



Fantome? Fantome!
O excepțională antologie cu fantome în rolul principal!
Cuprinde scrieri ale unor scriitori precum Edgar Allan Poe, Oscar Wilde, Robert Louis Stevenson sau Charles Dickens.



Facem trecerea de la fantome la vampiri. Poate cel mai popular element în cărțile fantasy, vampirul. Pornind de la clasicul Dracula și până la vampirii strălucitori în soare din Twilight de Stephanie Meyer sau vampirii îndrăgostiți din Jurnalele Vampirilor ale Lisei J. Smith, volumul de față analizează istoria vampirului modern în cărți, filme și artă, totul susținut de ilustrațiile splendide ale Annei Stokes și Jasmine Becket-Griffith. 



Publicat inițial în 1955, povestea sinistră SF a lui Jack Finney a depășit dezbaterea inițială, dacă satiriza comunismul sau conformitatea societății americane la acea vreme, pentru a deveni un clasic al paranoiei; o examinare a fricii noastre de „celălalt”.

Cei mai mulți oameni cunosc povestea prin faptul că au văzut ecranizarea, remake-ul clasic din 1978 (unul dintre puținele remake-uri ale lui Hollwood spus mai bine decât originalul, realizat în 1956) în care a jucat Donald Sutherland.
Un roman SF absolut sinistru și tulburător!



Un bestseller New York Times foarte apreciat de tineri și adulți.
Pornind de la o colecție de fotografii misterioase, romanul urmărește aventura lui Jacob, un tânăr în vârstă de șaisprezece ani care călătorește pe o insulă îndepărtată de pe coasta Țării Galilor, unde descoperă ruinele prăbușite ale casei domnișoarei Peregrine pentru copii cu puteri neobișnuite. În timp ce Jacob explorează dormitoarele și holurile abandonate, devine clar că acei copii erau mai mult decât simpli. Este posibil să fi fost periculoși. Este posibil să fi fost deportați pe o insulă pustie dintr-un motiv întemeiat. 
Un roman fantasy veritabil care îmbină ficțiunea cu fotografia. În plus, romanul a fost ecranizat în urmă cu doar trei ani, în regia lui Tim Burton. 


Voi ce citiți de Halloween? :)


 
Livrare gratis pentru comenzile online cu valoare confirmata de peste 200 lei! De asemenea, costuri reduse de transport si pentru comenzile cu valoare confirmata intre 50 si 200 lei! 

Comentarii

  1. David Priestland - Steagul roşu. O istorie a comunismului. E de groază şi asta. Chiar foarte de groază...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu