Ce cărți citim săptămâna aceasta? #recomandări5




O trupă care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, faptul că a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume face ca statutul lor de cea mai mare trupă de metal din toate timpurile să fie incontestabil.
 Am plâns, am râs și am dansat pe melodiile celebrei formații Metallica. Ziua de astăzi, 28 octombrie, marchează 38 de ani de când s-a format oficial trupa.
Metallica s-a format la Los Angeles la sfârșitul anului 1981, când bateristul danez Lars Ulrich a plasat o reclamă într-un ziar din Los Angeles, The Recycler, prin care anunța că e în căutare de artiști pentru a forma o trupă metal care să fie în stilul Diamond Head sau Iron Maiden.
Chitaristii James Hetfield si Hugh Tanner au raspuns la reclama. Deși nu a format o trupă, Ulrich l-a întrebat pe fondatorul Metal Slade Records, Brian Slagel, dacă poate înregistra o melodie pentru albumul de compilație al discului, Metal Massacre. Slagel a acceptat, iar Ulrich l-a recrutat pe Hetfield pentru a cânta.
 Trupa a fost formată oficial pe 28 octombrie 1981, la cinci luni după ce Ulrich și Hetfield s-au întâlnit pentru prima dată.






A fi cool nu e ceva ce poate fi învățat. Sau poate că da?

Conceptul din spatele acestui volum elegant și distractiv scris de Thomas W. Hodgkinson (autorul „How to Sound Cultured”) este că, dimpotrivă, oricine își poate crește coeficientul "cool" învățând de la stăpâni și metodele din trecut.
Pe lângă faptul că identifică cele nouă definiții ale calității cool, cartea te duce într-un tur al celor 75 de „Idoli” (de la William Blake la Kate Moss, prin Marlon Brando și Lou Reed) și 50 „Idei și Ideale” (droguri, budism, ironia etc.) care au creat și întruchipat acele calități. O secțiune finală subțire, „Oferta reală”, prezintă propria selecție personală, adesea surprinzătoare, a celor mai cool 25 de lucruri de pe planetă.



Succesul colosal de care s-a bucurat serialul BBC Sherlock a introdus o generație cu totul nouă de fani pentru legendarul detectiv al lui Arthur Conan Doyle. În această colecție unică, co-creatorii Sherlock, Steven Moffat și Mark Gatiss, și-au selectat o serie de povestiri care prezintă aventurile lui Sherlock Holmes preferate din toate timpurile, oferind cititorilor o splendidă călătorie în atmosfera genului crime fiction. 
Această colecție frumos proiectată este introducerea perfectă în lumea lui Sherlock Holmes și cadoul ideal pentru fanii show-ului pe care l-a inspirat.



Avem o obsesie pentru societăți distruse, localizate în lumile futuriste, dominate de noi tehnologii curioase, dar terifiante, și locuri pustii prăfuite post-apocaliptice, unde supraviețuitorii cresc mai disperați în fiecare zi.  Lumile distopice create în artă, cărți, filme, emisiuni TV și chiar muzică au fost întotdeauna extrem de populare, provenind din literatură clasică precum "1984", dar popularitatea lor este, dacă este posibil, în continuă creștere.
Această nouă carte explorează motivul pentru care suntem atât de captivați de lumile crunte, violente și privește modul în care lansările recente, precum Jocurile foamei, au conturat un interes mai puternic pentru lumile distopice.  

Lista noastră cu recomandări continuă în spiritul de Halloween:
articolul poate fi citit cu un click aici.


Voi în ce lecturi vă "pierdeți" săptămâna aceasta?

Livrare gratis pentru comenzile online cu valoare confirmata de peste 200 lei! De asemenea, costuri reduse de transport si pentru comenzile cu valoare confirmata intre 50 si 200 lei! 


Comentarii