10 indicii care te dau de gol: ești dependent de lectură!


Astăzi ne transformăm în niște cercetători britanici și scoatem la lumină un nou studiu: oamenii pot deveni dependenți de lectură! Dar stați liniștiți, această dependență nu este nocivă!

Acestea fiind spuse, vă prezentăm Lecturo-metrul, un fel de barometru, dar care nu măsoară presiunea atmosferică, ci măsoară în doar 10 pași cât de dependent ești de lectură!

1. Intri în sevraj dacă trece o zi din viața ta fără să citești 

Este inadmisibil pentru tine să treacă o zi și tu să nu citești. E ca aerul pentru tine. Respiri prin paginile cărților pe care le citești.

2. Ai o listă interminabilă de cărți pe care vrei să le citești în viață


În secret speri că reîncarnarea există și că vei ajunge cândva, în următoarele vieți, până la finalul listei.

3. Mereu ai cu tine o carte 


Să verificăm geanta: telefon, chei, portofel, alte mărunțișuri și cărți. Mereu ai cu tine o carte, sau mai multe, nu se știe când o termini pe prima și ai nevoie de o a doua. 

4. Visezi la o bibliotecă exact ca în povești 


Vă amintiți biblioteca din Beauty and the Beast? Nu-i așa că fiecare cititor a visat măcar o dată ca locul acela să fie al său? 
Atât de multe cărți, atât de multe rafturi bine aranjate. E definiția propriului nostru rai.

5. Preferi cartea în defavoarea filmului


Sau cel puțin să citești cartea înainte să vezi filmul. 
*e frustrant când oamenii nu înțeleg de ce preferăm întotdeauna cartea*

Circula pe internet un clip tip pamflet despre oamenii care nu citesc, nu citeau din diverse cauze: lipsa timpului sau pur și simplu, preferau filmul. O oră și jumătate, maxim două, cum să cuprinzi toate detaliile dintr-o carte într-un timp atât de scurt? 
De neconceput! 

6. Subiectul preferat de discuție?
CĂRȚI, CĂRȚI, CĂRȚI.


 Adesea faci referiri la personaje și întâmplări din cărți ca și cum totul este real, iar prietenii tăi nu știu despre ce vorbești? Iată un alt semn că ești dependent de lumile fictive din cărți.
*ești un norocos dacă prietenii tăi chiar înțeleg, însemnă că tu și grupul tău de prieteni aveți un drog comun: cărțile*


7. Iubești cărțile mai mult decât iubești oamenii.


Ei bine, asta este o minciună. Noi, cititorii, iubim și oamenii, nu-i așa? Mai ales când avem în comun iubirea pentru aceleași cărți. 

8. Nu pierzi nicio lansare de carte / târg de carte / club de lectură


Oriunde sunt cărți și/sau oameni care citesc, acolo ești și tu. 
P.s.: în caz că nu știai, de mai bine de un an, câțiva iubitori de carte se întâlnesc la Antic Exlibris Book Club. Pentru detalii ne puteți contacta pe Facebook.

9. Nu poți  intra într-o librărie fără să cumperi o carte
Te așteaptă acasă un teanc de cărți necitite? Un om rațional ar spune "Mai întâi citesc ce am deja, apoi cumpăr altele noi." Ei bine, replica aceasta este foarte rar rostită de noi. 
Tentația e mult prea mare. În plus, există așa numita "terapie prin shopping" chiar dacă pentru noi e o altfel de sesiune de shopping ce nu presupune mall-uri sau magazine cu pantofi. Presupune doar multe cărți și librării (fizice sau online).
În caz că vii în vizită pe la librăria noastră și nu reziști tentației de a cumpăra cărți, așteptăm tag în poze pe Facebook sau Instagram, eventual poți folosi hashtagul #anticexlibris. Ne place să vedem cititorii dependenți de propriul lor drog. :)

10. Îți admiri în fiecare zi biblioteca


Spune sincer: cât de des îți admiri biblioteca personală? Dacă răspunsul este "în fiecare zi, chiar și atunci când nu ești acasă, dar te gândești cu drag la toate cărțile pe care le ai", atunci cu siguranță EȘTI DEPENDENT DE CĂRȚI. 
Și dacă răspunsul nu este "în fiecare zi", dar e pe aproape, tot ești un mega-ultra-super cititor care iubește cărțile precum propria suflare. 

Pe o scară de la 1 la 10, tu cât de dependent ești de drogul lecturii? 



Sursa imagini: Pinterest









Comentarii