Motive pentru care cititul te face mai fericit



A citi pare o activitate obișnuită. Pur și simplu iei o carte, te așezi confortabil și dai pagina. Sau cel puțin așa pare. În realitate lucrurile stau altfel. Astăzi vă prezentăm câteva motive pentru care o carte (sau mai multe) te ajută să fii mai fericit. 

CĂLĂTOREȘTI ÎN LOCURI CARE NICI MĂCAR NU EXISTĂ ÎN REALITATE 


Narnia, I'm cominiiiiing! Narnia e primul loc care îmi trece prin minte când e vorba de a călători undeva. Cine spune că nu putem merge acolo? Nici nu mai trebuie să sunăm la compania aeriană să rezervăm bilet. Doar luam cărțile și suntem gata de drum!
 Bineînțeles, nu totul se rezumă la un dulap fermecat. Opțiunile de călătorie nu cunosc limite. Să dăm o tură prin spațiul cosmic? Să mergem în viitor? De ce nu?  
Întrebarea noastră este: Wonderland, The Shire, Marte sau doar Londra Victoriană?
Tu unde vrei să mergi astăzi?

CITITUL REDUCE STRESUL


Stresul este un factor major al nefericirii și din păcate el este tot mai prezent în viețile noastre. Daaar, s-a dovedit că șase minute de lectură sunt capabile să reducă din tensiunea acumulată. Dacă doar șase minute pot face asta, imaginați-vă ce pot face șase ore! 
În plus, cei de la New Yorker au menționat că lectura poate induce creierul într-o stare plăcută de transă, vecină cu meditația, având beneficii pentru sănătate, ce țin de relaxare profundă și calm interior.  

DEVII MAI EMPATIC


Prin prisma faptului că trăiești experiențele altcuiva, fie el și personaj fictiv, începi să înțelegi altfel oamenii din jur, empatizând mai mult decât înainte. Mai mult decât atât, viziunea despre lume se schimbă. Nu îți poți bloca creierul din a compara realitatea vieții tale cu realitatea în care trăiesc personajele. 

TE AJUTĂ SĂ DORMI MAI BINE


Ahm, nu, nu ne referim la momentul acela când citești o carte care nu e pe gustul tău și adormi. Oare de ce este recomandat să citim înainte de culcare? Pentru că relaxează mintea, eliberează stresul amintit mai sus, astfel adormi mai repede. 

ÎȚI FACI PRIETENI NOI


Cine spune că cititorii sunt introveriți și fără viață socială? Din contra, atunci când subiectul de discuție este literatura îți dai seama cât de ușor poți lega o prietenie, iar prietenii te fac mereu fericit. 

NU TREBUIE SĂ CHELTUIEȘTI BANI PENTRU A CITI


Ei bine, aceasta este o minciună. Sau cel puțin așa este pentru cei care atunci când intră într-o librărie cu scopul de a cumpăra un singur pix dar ies de acolo cu cinci cărți noi. Dar nu există regrete pentru asta, ci doar un sentiment de fericire că aduc acasă cinci "copilași" noi. 

Fericirea supremă este atunci când în aceeași propoziție se regăsesc cuvintele "cărți" și "reducere" sau "promoție". Așa că vă dăm un motiv în plus să căutați fericirea la noi pe site sau în librării! 
Sperăm că v-am dat un alt motiv pentru a cumpăra cărți noi! Vă așteptăm cu reduceri masive în librării (Doamnei/Brătianu)!



sursa poze: we heart it
inspiratie articol: bustle.com






Comentarii