Sharp Objects - Gillian Flynn


Faceți cunoștință cu Camille Preaker. O tânără jurnalistă la publicația Daily Post din Chicago, atent sprijinită de șeful său, Frank Curry, Camille se vede nevoită să se întoarcă în orășelul său natal, Wind Gap (Missouri), pentru a scrie o serie de articole despre o fetiță ucisă și alta dispărută misterios. 



Marcată de problemele psihice din adolescență și trecută recent printr-un spital de psihiatrie pentru autovătămare, Camille se întoarce resemnată în casa unde a copilărit. Amintirile traumatizante despre sora sa decedată, Marian, revederea cu mama ei strictă, rece, care nu arată vreun sentiment, dar mult prea protectivă cu sora vitregă a lui Camille, dezvăluie o protagonistă încăpățânată aflată în pragul disperării, cu un comportament distructiv și cu o puternică dependență de alcool. 


În paralel cu crimele/disparițiile fetițelor din Wind Gap, avem parte de un tablou de familie: 
Amma Crellin: sora vitregă a lui Camille, în vârstă de 13 ani, care pare că suferă de personalitate dublă: este fetița cuminte a mamei ei acasă și răutatea întruchipată în fața celorlalți locuitori ai orașului. Nu se poate să nu te întrebi cine este ea cu adevărat? Care este masca ei și care este fața reală?
Adora Crellin: Mama lui Camille și a Ammei, o femeie strictă care rareori arată vreo emoție față de Camille și o tratează pe Amma ca pe o păpușă. Familia ei este cea mai bogată din zonă și deține o fermă și multe dintre întreprinderile din zonele înconjurătoare. 
Alan Crellin: soțul Adorei, tatăl biologic al Ammei și Marian și tatăl vitreg al lui Camille. Este rezervat, liniștit și crede orice îi spune Adora, chiar dacă este o minciună. Un tată prezent doar fizic pentru copii lui, neimplicat. Oare ascunde ceva?
Pe scurt, avem parte de un roman populat cu personaje destinate să te deruteze și să te întrebi ce ascunde fiecare în spatele comportamentului ieșit din tipare.


Odată ajunsă în Wind Gap, Camille reușește să obțină câteva informații despre crime din partea orășenilor, inclusiv a familiei Ann Nash, fata ucisă. Poliția locală nu are prea multe informații cu privire la crimă, dar șeriful din oraș îi dezvăluie lui Camille că el consideră că acel criminal este un orășean, nu un străin. În curând, trupul fetei dispărute, Natalie Keene, este descoperit pe o alee din oraș. Atât ea cât și Ann au fost sugrumate și i-au fost scoși toți dinții. Camille publică un articol scris chiar la ceremonia de înmormântare a lui Natalie, doar pentru ca șeful ei, Curry să-i ceară să rămână în Wind Gap pentru acoperirea ulterioară a declarațiilor despre crime. 


Obiecte ascuțite este romanul de debut al autoarei de origine americană Gillian Flynn, publicat în anul 2006. Romanul a fost ecranizat în 2018 sub forma unui mini serial de 8 episoade cu Amy Adams, Patricia Clarkson, Chris Messina și Eliza Scanlen în rolurile principale.


"Un thriller psihologic de senzație." - Chicago Sun Times

"Mi-am dat seama că mi-era frică să citesc ultimele treizeci de pagini, dar nu mă puteam opri. Apoi, după ce luminile s-au stins, povestea mi-a rămas în cap, încolăcită și șuierând, ca un șarpe într-o grotă. Obiecte ascuțite e un roman provocator, cu un stil tăios și observații pătrunzătoare." - Stephen King


Un thriller psihologic seducător ale cărui personaje sunt menite să te deruteze, să se joace cu minte ta și să te cucerească instant! 
Un must read pentru toți iubitorii de thriller & mystery! 

Romanul este disponibil atât în librăriile noastre din București, cât și pe site (click aici).











Comentarii