The Importance of Being Earnest and Other Plays, Oscar Wilde


Cine ar fi crezut că o comedie de maniere scrisă cu mai bine de o sută de ani în urmă ar fi tot atât de actuală și atât de amuzantă? Oscar Wilde s-a remarcat drept un scriitor genial, iar abilitatea, spiritul și ochiul tău ascuțit al satirei sociale păstrează publicul încântat de cărțile lui până în zilele noastre.


The Importance of Being Earnest, pe numele complet,  The Importance of Being Earnest, A Trivial Comedy for Serious People este o piesă de teatru de Oscar Wilde. Piesa a fost pusă în scenă pentru prima dată la 14 februarie 1895 la St James's Theatre din Londra, este o comedie în care protagoniștii se folosesc de persoane fictive pentru a scăpa de obligațiile sociale împovărătoare. Lucrând în cadrul convențiilor sociale ale Londrei victoriene târzii, temele majore ale piesei sunt conturate de banalitatea cu care se tratează diverse aspecte ale vieții sau instituțiile precum căsătoria. Câteva recenzii contemporane au lăudat umorul piesei și punctul culminant al carierei artistice a lui Wilde, în timp ce altele au fost precaute cu privire la lipsa mesajelor sale sociale. Umorul și dialogul ingenios au făcut ca piesa de teatru să fie una dintre cele mai apreciate lucrări ale lui Oscar Wilde.


Piesele de teatru reunite în acest volum reprezintă o suită de comedii glorioase de identitate greșită, care ridiculizează codurile de proprietate și etichetă. Manierele și moralitatea sunt, de asemenea, victime ale înțelepciunii ascuțite ale lui Wilde în piesele Lady Windermere's Fan, A Woman of No Importance și An Ideal Husband, în care snobismul și ipocrizia sunt dezvăluite. 


The Importance of Being Earnest and Other Plays este disponibilă atât în librăriile noastre din București, cât și pe site

Livrare gratis pentru comenzile online cu valoare confirmata de peste 200 lei! De asemenea, costuri reduse de transport si pentru comenzile cu valoare confirmata intre 50 si 200 lei! 







Comentarii