The Greatest Story Ever Told-So Far: Why Are We Here?


La început era lumină.
Dar mai mult decât atât, era gravitație.
După aceea, tot iadul s-a dezlănțuit ...



Fizician de renume internațional, premiat, recunoscut ca autor bestseller New York Times și un pasionat "avocat" al rațiunii, Lawrence Krauss spune povestea dramatică a descoperirii lumii ascunse a realității - o viziune poetică grandioasă asupra naturii - și cum ne găsim locul în lume, în univers. 


 Krauss a dezvăluit cum întregul nostru univers ar putea apărea din nimic. Acum, el își concentrează întreaga carte asupra realității în raport cu universul.  Acesta susține că realitatea nu este ceea ce credem sau simțim - este ceva mult mai ciudat, straniu, sălbatic și contraintuitiv; realitatea este ascunsă sub experiența de zi cu zi, iar lucrările sale interioare par chiar mai străine decât ideea că ceva poate veni din nimic.

Krauss ne conduce la cele mai îndepărtate spații și timpuri, la nașterea și renașterea luminii și până în prezent, menționând toate forțele naturale care guvernează existența noastră.
 Amestecul său unic de cercetare riguroasă și poveste antrenantă ne invită în viața și în mintea oamenilor de știință remarcabili, creatori, care au ajutat la dezlegarea țesăturii neașteptate a realității - mai degrabă cu rațiune decât cu superstiție și dogmă. Krauss a fost el însuși un participant activ la acest efort și le cunoaște bine pe multe dintre ele. Cea mai mare poveste ne provoacă să ne revedem pe noi înșine și locul nostru în univers, deoarece se pare că „Dumnezeu” joacă zaruri cu universul.



 În stilul incisiv al eseurilor sale sclipitoare pentru The New Yorker, Krauss aduce la lumină cea mai mare aventură intelectuală întreprinsă vreodată - pentru a înțelege de ce ne aflăm aici, într-un univers în care realitatea este mai străină decât ficțiunea.

Lawrence M. Krauss: "The Greatest Story Ever Told...So Far" | Talks at Google

O carte splendidă din care răsună puternice note filosofice și istorice despre știință, viață, univers și realitate! 

Cartea The Greatest Story Ever Told--So Far: Why Are We Here? este disponibilă atât pe site, cât și în librăriile noastre din Bucureșți!








Comentarii