Every Time I Find the Meaning of Life, They Change It - 11/11 Recommendation

Every Time I Find the Meaning of Life, They Change It 

- Wisdom of the Great Philosophers on How to Live -

O imersiune revigorantă în cele mai adânci cugetări ale filozofilor consacrați, o profundă odisee spirituală care te va cuceri ineluctabil prin paginile sale revărsate cu înțelepciune, empatie și redescoperire a sinelui. 


 ''De fiecare dată când găsesc sensul vieții, ei îl schimbă." reprezintă cuvintele moralistului american  Reinhold Niebuhr care ne și oferă titlul cărții și care ne introduc în cosmogonia autorului. De asemenea, titlul ne pregătește pentru o incursiune ușor sadonică, către afectele ascunse ale marilor filozofi, critici sociali, psihoanaliști, autori. De la hedoniști greci precum Aristippus, Epicur la existențialiști francezi precum Albert Camus și Jean-Paul Sartre, cartea abundă în citate ce încântă și descântă intelectul și simțămintele amorțite de cotidian. 


Daniel Klein, autorul bestseller-ului ''Travels with Epicurus'', co-autor al ''Plato and a Platypus Walk into a Bar'',  a coceput ideea acestei cărți încă din anii săi de studenție la Harvard, în cadrul facultății de Filozofie unde și-a desăvârșit pregătirea  pe acest domeniu de cunoaștere. În căutarea unui răspuns pentru împletirea armonioasă a tututor fațetelor vieții, Klein a construit un mic jurnal livresc compus din citatele marilor gânditori ai vremii sperând să-i fie sprjin inspirațional și motivațional în momentele de cumpănă. Privind în urmă, cuprins de o vârstă trecută de 8 decenii, Klein revizitează înțelepciunea savurată în tinerețe prin această colecție de nestemate filozofice, adăugând altele noi care ating o coardă sensibilă acum la senectute. 


Stilul viclean, degajat și puternic încărcat umoristic al autorului ne seduce, ne incită și ne învață. Șarmant și introspectiv, vă va delecta cu istețimea sa și în același timp vă va purta prin complexitățile curentelor literare și filozofice relevante care nu doar că vă vor intriga și provoca rațiunea, dar vă vor stimula gândirea critică. 


Cartea o puteți găsi în sediile noastre de pe Strada Doamnei 23 și Gabroveni 61 cât și pe site-ul nostru printr-un click aici

Pentru o și mai amplă călătorie în tainele filozofiei și literaturii motivaționale vă recomandăm și următoarele titluri:

1. Wisdom 
2. STOICISM & THE ART OF HAPPINESS 
3. HOW PROUST CAN CHANGE YOUR LIFE
4. Bergson - Great Thinkers on Modern Life
5. Cracking Philosophy


                                   Vă urăm lectură plăcută!



Comentarii

  1. VINYLARIES AT A THOUSANDS OF CANTILIES, BUTTER
    VINYLARIES black titanium wedding bands AT A THOUSANDS OF men\'s titanium wedding bands CANTILIES, titanium razor BUTTER | TITanium-arts.com - titanium white dominus Titanium-arts.com titanium headers | Titsanium-arts.com.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu