The Runaway Species - Recomandarea lunii octombrie

The Runaway Species
- How Human Creativity Remakes Our World - 

The Runaway Species se definește printr-o scufundare exuberantă în profunzimea minții creatoare, printr-o sărbătorire a spiritului uman și o viziune a modului în care ne putem îmbunătăți viitorul prin înțelegerea și îmbrățișarea capacității noastre de a inova. Anthony Brandt, muzician și compozitor și David Eagleman cercetător în domeniul neuroștiinței încearcă să răspundă la întrebarea: ce se află în centrul capacității umane - și de unde izvorăște dorința- de a crea?



Abilitatea de a reconstrui lumea din jurul nostru este importantă speciei umane. Dar de unde vine creativitatea noastră, cum funcționează și cum o putem valorifica pentru a ne îmbunătăți viața, școlile, afacerile și instituțiile? Brandt și Eagleman examinează sute de exemple de forme de creativitate umană prin povestiri dramatice și imagini revelatoare în acest frumos volum color. Creionând ce au în comun acțiunile de natură creativă și vizualizându-le prin obiectivul neuroștiinței de ultimă oră, aceștia reușesc să descopere elementele esențiale ale acestei vitale caracteristici umane și îndeamnă către un viitor mai creativ pentru noi toți. 




Tema recurentă a cărții este ilustrată de modul în care creierul traduce dorințele în acțiuni cu cel mai mic cost energetic - în special prin forțele inconștiente care stau la baza tuturor comportamentelor umane. Creierele se străduiesc să-și conserve energia, prezicând ce urmează, totuși „caută simultan intoxicația surprizei.” Creativitatea „trăiește în acea tensiune”, iar locul reprezentat de dulceața dintre familiaritate și noutate „este o țintă mișcătoare, greu de lovit”.


Este o carte cu adevărat uimitoare pentru simplitatea sa în explicarea firelor care leagă creativitatea în arte, științe și tehnologie oferind surprize și perspective noi la fiecare rând, în timp ce autorii argumentează cu o convingere de nestrămutat esențialitatea creativității în orice arie a vieții. O lectură extrem de plăcută și accesibilă oricui, în special celor interesați de noi concepte și inovație.  

O puteți găsi în sediile noastre din Strada Gabroveni 61 și pe Strada Doamnei 23 sau aveți posibilitatea să o comandați din magazinul nostru online accesând site-ul nostru cu un simplu click aici ! 

Comentarii