Ce cărți citim săptămâna aceasta? #recomandări4


Monday Mood: Go away, I'm reading.



Disponibil în limba engleză pentru prima dată, romanul clasic al lui Mihail Sebastian, din 1934, dezvăluie mintea unui student evreu din România în timpul anilor care au precedat al doilea război mondial.

Această capodoperă literară reînvie dezbaterile ideologice din perioada interbelică prin jurnalul unui student evreu român prins între antisemitism și sionism. Deși suportă amenințări persistente doar pentru a participa la prelegeri, se simte deconectat de colegii săi evrei și se întreabă dacă activismul lor va costa. Petrecându-și zilele plimbându-se pe străzi și nopțile la băut și conversând cu revoluționarii, zeloții și libertinii, el rămâne izolat, chiar și de femeile pe care le iubește. De la București la Paris, se străduiește să facă pace cu sine însuși într-o lume din ce în ce mai ostilă.

Disperare, rezistență și acceptare, romanul surprinde un moment definitoriu în istorie și luminează calea generațiilor următoare.



Cu peste un milion de exemplare vândute în toată lumea, cărțile doctorului Perlmutter au schimbat multe vieți. Acum, el a creat un program practic, cuprinzător, care reduce riscul afecțiunilor creierului, oferind în același timp alte beneficii, cum ar fi pierderea în greutate, ameliorarea condițiilor cronice și întinerirea totală a corpului. Bazat pe știință și extrem de accesibil, volumul se extinde pe sfaturile de bază ale lucrărilor anterioare ale Dr. Perlmutter și introduce noi informații despre avantajele consumării mai multă grăsime, mai puțini carbohidrați și alimentarea microbiomului. Inclusiv rețete originale, sfaturi și trucuri pentru provocări comune, planuri de masă și sfaturi cu privire la orice, de la igiena somnului până la gestionarea stresului, exerciții fizice, suplimente și multe altele, The Grain Brain Whole Life Plan arată cum să trăiești fericit și sănătos în orice moment.



Când vă gândiți să mergeți să observați păsări, vă imaginați că vizitați magnifica zonă rurală, dealuri înalte, păduri luxuriante sau mlaștini cu apă. Nu vă gândiți la orașe. De fapt, mediul urban este surprinzător de bogat în păsări: parcuri, grădini, păduri, lacuri și rezervoare, toate adăpostesc numeroase specii de păsări. Unele grădini urbane au chiar liste mai mari de păsări decât grădinile de la țară.

Din 2006, o serie de articole au apărut în revista Birdwatching, care îl prezintă pe David Lindo vizitând o mare varietate de orașe din Marea Britanie și Europa și păsările pe care le-a întâlnit în aceste orașe. Aceste articole sunt colectate aici pentru prima dată - cele mai multe extinse cu materiale noi, dar, de asemenea, prezentând câteva ce n-au fost niciodată publicate până acum. 

Această carte este o serie de aventuri cu păsări și povești menite să ne inspire. Mai presus de toate, se speră că această carte te va inspira să privești orașele cu ochi diferiți, să apreciezi diversitatea vieții sălbatice oriunde te-ai afla și să realizezi cât de importantă este natura. 



Ideea de dresaj traversează rar mințile proprietarilor de pisici și deseori presupunem că pisicile nu pot și nu trebuie să fie dresate. Dar în The Trainable Cat, antrozoologul John Bradshaw și experta Sarah Ellis arată nu numai că pisicile pot fi dresate, ci și nevoia de a le dresa pentru a consolida legătura dintre animalul de companie și proprietar, pentru a le reduce anxietatea și pentru a-și maximiza fericirea. 
Viața urbană din secolul al XXI-lea poate fi impozabilă pentru pisicile care au fost din punct de vedere istoric niște vânători sălbatici și solitari, ostile pentru schimbare și tulburări. Pisicile de astăzi sunt nevoite să locuiască în limitele apartamentelor orașului înghesuit, în compania unor persoane necunoscute și a altor animale și să călătorească în cuști speciale. Astfel de condiții de viață pot crea un mediu de teamă și furie pentru pisici - pisicile ajung să aibă un comportament ușor ciudat, petrec ore întregi ascunzându-se sub pat, își mușcă brusc proprietarii sau pot urina în casele lor atunci când apar în peisaj animale de companie noi - lăsând proprietarii zgâriați și descurajați. 

Dar o mare parte din probleme pot fi prevenite cu ușurință prin simpla dresare a pisicilor noastre. Odată ce înțelegem călătoria iubitului nostru animal de companie de la prădător sălbatic la animal domesticit, îi putem antrena pentru a-și depăși inhibițiile naturale, temerile și anxietățile.

Plină de sfaturi și exerciții de antrenament pentru aproape fiecare scenariu - de la introducerea pisicii tale la un nou copil până la ajutorarea pisicilor să facă față vizitelor la veterinar - The trainable cat este biblia esențială pentru proprietarii și iubitorii de pisici.


Cartea de vinerea aceasta pentru Clubul de Carte ANTIC EXLIBRIS este Eleanor Oliphant is Completely Fine.

Livrare gratis pentru comenzile online cu valoare confirmata de peste 200 lei! De asemenea, costuri reduse de transport si pentru comenzile cu valoare confirmata intre 50 si 200 lei! 





Comentarii