Ce cărți citim săptămâna aceasta? #recomandări3


"When life gives you Monday, dip it in glitter and sparkle all day."
 Ella Woodward

O nouă săptămână, noi recomandări!
Un început de săptămână splendid! :)



Un roman autobiografic fascinant, emoționant și de-a dreptul răvășitor despre cele patruzeci și una de zile petrecute pe mare ale autoarei!

Tineri și îndrăgostiți, cu viața înaintea lor, Tami Oldham și logodnicul ei, Richard Sharp, au pornit din Tahiti sub cerul albastru strălucitor, spre orașul natal al lui Tami, San Diego, ca destinație finală. Dar cei doi, spirite libere și marinarii avizi, nu au putut anticipa ca la mai puțin de două săptămâni din călătoria lor, ei să navigheze direct într-unul dintre cele mai catastrofale uragane din istoria omenirii. S-au văzut nevoiți să lupte împotriva ploii puternice, a valurilor de mărimea zgârie-nori și a vânturilor.
 Richard s-a legat de barcă și a trimis-o pe Tami mai jos la siguranță, apoi toate au mers în liniște.  Câteva ore mai târziu, Tami a găsit barca în ruine, iar Richard nicăieri nu era la vedere.

Adrift este povestea miraculoasă călătorie a lui Tami, de patruzeci și unu de zile, spre siguranță pe o barcă răvășită fără motor și fără catarguri și cu puține speranțe de salvare. Este o poveste despre iubire și supraviețuire în marea liberă - o poveste de neuitat despre rezistența spiritului uman și puterea transcendentă a iubirii.

Romanul a fost ecranizat în 2018, cu Shailene Woodley și Sam Claflin în rolurile principale. 




Bestseller New York Times, de la autoarea romanului Me Before You, un alt roman emoționant despre o fată pierdută și calul ei, puterea durabilă a prieteniei și modul în care chiar și cele mai mici alegeri pot schimba totul!

Când bunicul lui Sarah îi dăruiește un cal frumos pe nume Boo - sperând că într-o bună zi fetița va urmări pașii săi pentru a se alătura unei școli de călărie de elită franceză, departe de cartierul lor londonez - ea se antrenează liniștit în parcurile și aleile orașului. Dar atunci bunicul ei se îmbolnăvește, Sarah trebuie să se împartă între orele de călărie, școală și vizitele la spital.  

Natasha, o tânără avocată, se reface după căsătoria ei eșuată: judecata ei profesională este pusă la îndoială, noul ei iubit este abandonat și este forțată să își împartă casa cu carismaticul său fost soț. Cu toate acestea, atunci când Sarah, în vârstă de paisprezece ani, aterizează pe calea ei, Natasha decide să o ia pe fată sub aripa ei. Dar Sarah păstrează un secret - un secret care va schimba viața tuturor celor implicați pentru totdeauna.

Prinde ultimele exemplare ale romanului pe site.




Ce este viața? De unde venim și cum am evoluat? Ce este universul și cum a fost format? Care este natura lumii materiale? Cum functionează? Cum și de ce gândim? Ce înseamnă să fii om? De unde stim?

Există multe versiuni diferite ale poveștii noastre de creație. Această carte spune versiunea conform științei moderne. Este un cont unic, începând de la Big Bang și călătorind chiar până la apariția oamenilor ca ființe inteligente conștiente, 13,8 miliarde de ani mai târziu. Capitol după capitol, stabilește starea actuală a cunoștințelor științifice: originile spațiului și timpului; energie, masă și lumină; galaxii, stele și soarele nostru; pământul locuibil și viața complexă în sine. Împreună cu științele fizice și biologice, Baggott povestește ceea ce știm în prezent despre istoria noastră, subliniind întrebările pe care știința încă nu le-a răspuns.



Deși există multe cărți pe rafturile dedicate acestui subiect, volumul de față diferă, prin faptul că analizează de ce multe piese de modă au devenit foarte apreciate în cercurile colecționarilor. De-a lungul paginilor, Tracy va împărtăși propriile sale cunoștințe personale despre modă, despre ce să cautăm, unde să cumpărăm și să explice originile din spatele acelor piese iconice vintage. De asemenea, va analiza de ce moda retro se află brusc la o cerere atât de mare și care dintre articolele moderne de modă ar trebui să investești acum pentru viitor. Un alt aspect al modei pe care Tracy îl va examina este nostalgia și ea garantează că această carte va te duce într-o călătorie pe banda de memorie în timp ce ea explorează diferitele decenii și istoria din spatele modei. Tracy include, de asemenea, viața designerilor de modă pionieri, de unde își câștigă aceștia inspirația și în modul în care acest lucru este apoi transportat pe catwalk. 



La împlinirea a 40 de ani de la moartea lui Elvis Presley vine această biografie a unui artist iconic care a transformat fundamental cultura americană.

Elvis Presley este o figură uriașă în cultura populară americană, un bărbat al cărui talent și faimă erau asortate doar de excesele sale ulterioare și de sfârșitul tragic. O entitate dumnezeiască din istoria rock and roll-ului, această figură din secolul al XX-lea cu o voce amețitoare a amestecat muzica tip gospel cu blues și country pentru a crea un tip de muzică complet nou și un mod nou de exprimare a sexualității masculine, care pur și simplu a cucerit întreaga populație a lumii!

În acest volum, veteranul jurnalist rock Ray Connolly aruncă o privire nouă asupra carierei celui mai iubit cântăreț din lume, plasându-l, la patruzeci de ani după moartea sa, nu în mod exhaustiv în luminile neon grozave din Las Vegas, ci din mijlocul secolului XX, în zona de sud. Pentru fanii noi și experimentați deopotrivă, Connolly, care l-a intervievat pe Elvis în 1969, creează imaginea unui bărbat care a pornit de la sărăcie din Tupelo, Mississippi, până la faimă fără precedent, eclipsându-l pe Frank Sinatra și apoi inspirându-i pe Beatles pe parcurs.
Cu o narațiune informată prin interviuri de mai mulți ani cu John Lennon, Bob Dylan, B. B. King, Sam Phillips și Roy Orbison, printre mulți alții, Connolly creează unul dintre cele mai nuanțate și mai mature portrete ale acestui fenomen cultural până în prezent.

Ceea ce distinge volumul de față,  dincolo de narațiunea în sine, sunt examinările mai subtile ale lui Connolly despre sărăcie, aspirațiile de clasă și închisoarea care este determinată de faima extremă. Pe măsură ce ajungem la sfârșitul poveștii, moartea lui Elvis la patruzeci și doi de ani îmbracă nuanța unei tragedii profund americane. Creatorul unui sunet american care răsună astăzi, Elvis rămâne înghețat în timp, o icoană americană de durată.


Recomandările pentru CLUBUL DE CARTE ANTIC EXLIBRIS:
Preaiubita - Toni Morrison
Eleanor Oliphant se simte excelent - Gail Honeyman











Comentarii