Art Therapy - Coloreaza, destreseaza!

“Sunt multe momente in care atunci cand sugerez pacientilor cartile de colorat pentru adulti, acestia ma privesc de parca ar trebui sa facem schimb de locuri. Totusi, aproape de fiecare data, se intorc sa imi spuna cat de benefice au fost acestea pentru terapia lor.”, marturisea Doctorul Nikki Martinez pentru Huffpost.

Iata trei motive pentru care ar trebui sa luati in considerare acest tip neconventional de terapie care va poate aduce multiple avantaje pe plan intelectual cat si emotional.


1. Carl Jung, unul dintre pionierii psihanalizei in cadrul careia a implementat studiile sale din domeniile de antropologie, literatura si psihologie, a fost printre primii care a sustinut cartile de colorat pentru adulti ca fiind o unealta terapeutica asemanatoare meditatiei.

2. Cărțile de colorat pentru adulți pot ajuta cu o serie de probleme de sănătate emoțională și mentală. Plictiseala, lipsa unei rutine structurate și stresul sunt principalii declanșatori ai diverselor tulburări precum cea obsesiv-compulsiva, de anxietate,  de stres,  depresive, tulburări de alimentație , probleme de gestionare a furiei și probleme de abuz de substanțe. Timpul și atentia dedicate colorarii acestor carti ajută individul să nu mai puna accentul asupra obiceiurilor negative si problemelor provenite din stresul cotidian și să se concentreze într-un  mod productiv.

 
3.  Exista si o latura medicala dovedita stiintific care confirma beneficiile aduse de aceasta activitate. Colorarea intervine asupra unei zone  de la nivelul creierului uman numita nucleul amigdalian, inhibandu-i functia de mentinere a unei stari de îngrijorare, panică și hiper-vigilență.  De asemenea folosind ambele emisfere cerebrale in procesul de colorare, lucrăm la rezolvarea problemelor și la dezvoltarea abilității motrice fine prin alegerea culorilor potrivite, gasirea unui echilibru cromatic si chiar si prin simplul act de a utiliza creioanele pe foaia de colorat.




Asadar, este clar ca aceste carti se pot dovedi extrem de terapeutice, relaxante, calmante, eficiente pentru augmentarea abilitatii de concentrare, si rezolvarea problemelor. Teoriile construite asupra lor au trecut testul timpului, chiar dacă par a fi doar cel mai recent moft.
Încercați una dintre multiplele titluri pe care le avem disponibile in sediul nostru și este posibil să vă surprindeți!

https://www.anticexlibris.ro/produse/detalii-categorie?cid=-1&q=art+therapy

                   



Comentarii