Ce cărți citim săptămâna aceasta? #recomandări


“I know it's Monday, but it's also a new day, a new week, and in that lies a new opportunity for something special to happen.” – Michael Ely

Ziua de luni nu mai pare așa înfricoșătoare dacă ai lângă tine cărțile potrivite. 





Un bestseller New York Times foarte apreciat de tineri și adulți.
Pornind de la o colecție de fotografii misterioase, romanul urmărește aventura lui Jacob, un tânăr în vârstă de șaisprezece ani care călătorește pe o insulă îndepărtată de pe coasta Țării Galilor, unde descoperă ruinele prăbușite ale casei domnișoarei Peregrine pentru copii cu puteri neobișnuite. În timp ce Jacob explorează dormitoarele și holurile abandonate, devine clar că acei copii erau mai mult decât simpli. Este posibil să fi fost periculoși. Este posibil să fi fost deportați pe o insulă pustie dintr-un motiv întemeiat. 
Un roman fantasy veritabil care îmbină ficțiunea cu fotografia. În plus, romanul a fost ecranizat în urmă cu doar trei ani, în regia lui Tim Burton. 



Tim Burton, amintit anterior,  este un regizor, scenarist și producător de filme american. Maestru al fantasticului, influențat de opera lui Edgar Allan Poe, povestitor și desenator talentat, și-a lasat amprenta pe o mulțime de filme și animații foarte apreciate în toată lumea. Filme precum Beetlejuice, Batman, Edward Mâini-de-foarfece, Batman:Sfidarea, Ed Wood, Sleepy Hollow, Big Fish, Charlie și fabrica de ciocolată, Sweeney Todd: Bărbierul diabolic din Fleet Street, Alice în Țara Minunilor, Dark Shadows, Miss Peregrine's Home for Peculiar Children și multe altele, îi poartă semnătura.
Cartea, ilustrată cu multe fotografii din culise și fotografii uimitoare din film, capitolele analizează succesul și stilul filmelor care l-au consacrat. 
Faceți cunoștință cu omul din spatele unor filme clasice precum Edward Scissorhands, The Nightmare Before Christmas, Corpse Bride și Alice in Wonderland. 
Cartea e un must pentru orice iubitor de filme!



Un tratat puternic care demonstrează existența altruismului în natură, cu implicații surprinzătoare pentru societatea umană
Există altruismul? Sau natura umană este în întregime egoistă? În această carte elocventă și accesibilă, faimosul biolog David Sloan Wilson oferă noi răspunsuri la această întrebare, bazate pe ultimele evoluții ale științei.
Din punct de vedere evolutiv, susține Wilson, altruismul este indisolubil legat de organizarea funcțională a grupurilor. „Grupuri care funcționează” există în mod incontestabil în natură și în societatea umană, deși sunt necesare condiții speciale pentru evoluția lor. Oamenii sunt una dintre cele mai grupate specii de pe Pământ, în unele moduri comparabile cu coloniile de insecte sociale și organismele multicelulare. Cazul în care altruismul evoluează la toate speciile sociale este surprinzător de simplu.


Și încă o recomandare, în caz că vrei să te alături CLUBULUI DE CARTE ANTIC EXLIBRIS.
Vinerea aceasta ne-am propus să discutăm romanul Onoare de Elif Shafak.


PS: cărți noi, jucării, calendare și alte obiecte de papetărie, te așteaptă pe site și în magazine. :)
O săptămână superbă plină de lecturi frumoase! 





Comentarii