5 cărți pe care să le citești în weekend


E (aproape) weekend! Așa că scoatem teancul de cărți, pregătim ceaiul și ne punem pe treabă!
Dacă ai ceaiul deja pregătit, dar nu și cărțile, trage puțin cu ochiul la recomandările noastre pentru acest weekend!



The Name of the Rose este romanul de debut din 1980 al autorului italian Umberto Eco. Este un mister istoric al crimei dintr-o mănăstire italiană, în anul 1327, un mister intelectual care combină semiotica cu ficțiunea, analiza biblică, studiile medievale și teoria literară. A fost tradus în engleză de William Weaver în 1983.

"Books are not made to be believed, but to be subjected to inquiry. When we consider a book, we mustn't ask ourselves what it says but what it means..."



Ai văzut vreodată ceva care nu era acolo cu adevărat?  Ai simțit că te urmărește cineva, iar când te-ai întors ai descoperit că nu e nimeni în spatele tău? 

Halucinațiile nu aparțin în totalitate nebunilor. Mult mai frecvent, acestea sunt legate de privarea senzorială, intoxicația, boala sau vătămarea. În unele condiții, halucinațiile pot duce la epifanii religioase sau chiar la sentimentul părăsirii propriului corp. Oamenii au căutat întotdeauna astfel de viziuni care schimbă viața și de mii de ani au folosit compuși halucinogeni pentru a le atinge.

În acest volum, cu eleganța, curiozitatea și compasiunea lui obișnuite, dr. Oliver Sacks împletește povești ale pacienților săi și ale propriilor sale experiențe care schimbă mintea pentru a lumina ce ne spun halucinațiile despre organizarea și structura creierului nostru, cum au influențat fiecare folclorul și arta culturii și de ce potențialul pentru halucinație este prezent la noi toți, o parte vitală a condiției umane.



Esența acestei cărți este simplă: un roman minunat nu poate să fie altceva decât un factor declanșator prin care tu îți poți schimba întreaga viață. Conceptul în sine pare ușor exagerat ar spune unii. Noi, iubitorii de lectură, credem cu adevărat în puterea unei cărți. 
Cartea urmărește perspectiva scriitorului Marcel Proust, având ca bază capodopera acestuia, "În căutarea timpului pierdut". 

 Cartea se poate înscrie cu ușurință în rândul celor de "self-help",  dezvăluie gândurile lui Proust despre cum se reînvie o relație, să alegeți un medic bun, să vă bucurați de o vacanță, să vă faceți prieteni și să răspundeți la insultă. Un portret viu al autorului excentric, dar profund simpatic, este construit din extrase din scrisorile, eseurile și ficțiunile sale și este combinat cu un comentariu despre puterea literaturii de a ne schimba viața.  



Pantofi. Pantofi. Cât mai mulți pantofi. Femeile din toată lumea s-au lăsat fascinate de pantofi. 
Volumul de față prezintă în peste 300 de imagini diverse modele și stiluri de pantofi care au dictat tendințele în modă din ultimii câțiva ani. 



Aflați despre cele mai mari invenții, inventatori, idei și descoperiri din istoria antică până în zilele noastre. 

De la banala roata la electricitate, de la computere până la roboți, volumul prezent acoperă o serie de domenii organizate pe teme: transport (mașini și biciclete), comunicare (cum ar fi stilouri, televizoare, telefoane și camere de luat vederi); acasă (de la hârtie igienică la cuptoare cu microunde); munca (strungul și microscopul), sănătatea (inclusiv vaccinările); și spațiu (invenții făcute pentru astronauți și care sunt folosite acum pe Pământ, precum alarmele de fum și spuma cu memorie). 


PS: îți mai recomandăm o carte! Dacă îți place să citești și să discuți la un ceai despre cartea citită, atunci te așteptăm să ni te alături la ANTIC EXLIBRIS BOOK CLUB!
Pentru vinerea aceasta, prima vineri de octombrie, ne-am propus să o (re)descoperim pe Elif Shafak, cu romanul "Onoare".
Pentru mai multe detalii despre întâlnirile clubului nostru de carte te așteptăm pe Facebook.


În compania căror cărți îți petreci weekendul? :) 


PS: Livrare gratis pentru comenzile online cu valoare confirmată de peste 200 lei! De asemenea, costuri reduse de transport și pentru comenzile cu valoare confirmată între 50 și 200 lei! 





Comentarii