Cele mai adorabile pisici din literatură


“What greater gift than the love of a cat.” 
― Charles Dickens

Ziua internaţională a pisicii, sărbătoarea dedicată celui mai popular animal de companie din lume, este celebrată în fiecare an pe data de 8 august.
Pisicile dețin supremația în epoca internetului, dar fascinația oamenilor pentru felinele pufoase care torc adorabil nu reprezintă nimic nou. Cu mult înainte de apariția lui Grumpy Cat sau a meme-urilor pe internet, creaturile pufoase au apărut în cărți, poezii și ilustrații, sub diferite ipostaze, de la tovarăși iubitori până la creaturi malefice ale vrăjitoarelor. 





1. Cheshire Cat din Alice’s Adventures in Wonderland de Lewis Carroll


Cu un rânjet ușor înfricoșător, pisica Cheshire  încearcă din greu să o convingă pe Alice că este nebună. Nu-i așa că e adorabilă? 


2.  Pisica din The Cat in the Hat de Dr. Seuss


“Cat, you ruined mom's dress!"
"Honey, it was ruined when she bought it.” 
― Dr. Seuss, The Cat in the Hat

3. Pisica din Breakfast at Tiffany’s de Truman Capote


 Motanul este colegul și confidentul lui Holly Golightly. Holly prețuiește libertatea animalelor și refuză să își numească pisica. Ca „lucru sălbatic”, simte că nu „îi aparține”, denumind astfel animalul  „pisică”. 


4. Crookshanks din seria Harry Potter de J. K. Rowling


Crookshanks este un motan grăsan, portocaliu al lui Hermione Granger. Acest ghemotoc fermecător de blană este extrem de receptiv și evident, este inamicul numărul unul al lui Scabbers, șobolanul lui Ron Weasley.

5. Church din Pet Sematary de Stephen King


Sigur, pisica Winston Churchill (pe scurt, Church) nu este tocmai cea mai adorabilă pisică din literatură. La început pare un animal de companie normal, dar când pisica moare și revine la viață prin Cimitirul animalelor, devine un animal sinistru. E imposibil să nu te întrebi, mai poți iubi pisica la fel ca îninte chiar dacă acum îți dă fiori pe șira spinării la fiecare mieunat al ei? 


Multe, multe cărticele cu pisici găsiți în librăriile noastre din București sau pe site.

#meow





Comentarii