Tărâmul copilăriei: 5 cărți prin care te poți întoarce acolo


Copilăria e perioada de aur a vieții?
Aceasta este poate cea mai banală și mai populară formulare când subiectul este copilăria. Cel mai des se întâmplă asta în preajma zilei de 1 iunie. 
Oricât ne-am dori să contrazicem formularea, astăzi suntem de acord cu ea. 
Copilăria e ceva special. De ce? Pentru că e presărată cu inocență, curiozitate, libertate și dorință de a cuceri lumea. Viața prin acea lentilă pură, inocentă a copilăriei este sublimă. Suntem tot ceea ce ne putem dori, avem tot ce visăm și pare că putem atinge norii atunci când ne ridică părinții în brațe. 
Totuși, copilăria înseamnă mult mai mult. Înseamnă povești.
Poveștile pe care ți le spuneau mama, tata, bunicii, educatoarea.
Povești ce nu s-au stins. Nu se pot stinge. Ele sunt nemuritoare și au puterea de a face acea perioadă de aur a copilăriei infinită.


Oamenii cred că vârsta majoratului pune punct copilăriei, definitiv. O ucide cu sânge rece pentru o viață de adult morocănos capabil să treacă prin stresul și grijile vieții. Dar dacă nu e așa?
Majoratul poate că doar încuie copilul tandru și inocent. Îl închide într-o cămăruță din noi departe, atât de departe că iese rar la suprafață. 
Astăzi, venim cu propunerea de a elibera copilul din noi (mai des). Să ne punem din nou lentila pe care o purtam în copilărie și să privim viața optimiști, jucăuși și energici ca pe vremuri. 
Cum?
POVEȘTI.
Poveștile ne readuc la viață, la copilărie. 


Recomandările noastre de cărți capabile să ne teleporteze pe tărâmul copilăriei.











Cinci cărți care ușor pot fi catalogate drept literatură pentru copii. 
Pentru toți copiii, chiar și cel dinauntrul nostru, al adulților.
La mulți ani: vouă, copiilor și nouă, adulților care încă ne păstrăm viu copilul din noi!


Comentarii