Cinci cărți populare care au avut nevoie de cel puțin zece ani pentru a fi scrise


Zece ani. Pare o eternitate pentru un cititor. In mintea noastră, a cititorilor, a scrie o carte e ca o magie. O vrajă simplă, câteva cuvinte și BOOM avem cartea favorita în mâini. Dar dacă ești scriitor sigur știi că poate dura ceva timp pentru a termina o operă de artă. 
Astăzi facem o trecere în revistă a unor cărți populare despre care nu știți că au consumat ceva ani pentru a lua naștere. 

Finnegans Wake  -  James Joyce


Finnegans Wake este o operă de ficțiune a scriitorului irlandez James Joyce. Este semnificativă pentru stilul experimental și reputația sa ca fiind una dintre cele mai dificile lucrări de ficțiune în limba engleză. Scrisă la Paris într-o perioadă de șaptesprezece ani și publicată în 1939, cu doi ani înainte de moartea autorului, Finnegans Wake a fost lucrarea finală a lui Joyce. Întreaga carte este scrisă într-un limbaj extrem de idiosincratic, care îmbină elementele lexicale standard engleze și cuvintele neologistice multilingve.  Mulți critici consideră că tehnica a fost încercarea lui Joyce de a recrea experiența somnului și a viselor. Datorită experimentelor lingvistice ale lucrării, fluxului de scriere a conștiinței, aluziilor literare, asociațiilor de visuri libere și abandonării convențiilor narative, Finnegans Wake rămâne în mare parte necitit de publicul larg

The Catcher in the Rye - J.D. Salinger


 Deși The Catcher in the Rye este singurul roman al lui Salinger, și unul destul de scurt, autorul a lucrat la el timp de zece ani pentru a îl publica. Romanul a devenit unul dintre cele mai citite și interzise romane ale tuturor timpurilor. Deși a reușit, Salinger s-a confruntat cu criticile pe care le-a primit imediat după ce a fost publicat și a petrecut toată viața regretând că a scris-o.

Gone with the Wind -  Margaret Mitchell


Asemeni lui Salinger, Margaret Mitchell a avut nevoie de zece ani pentru a publica romanul. Acest clasic iconic american a fost scris în timp ce Mitchell se recuperează de la un accident de gleznă și, destul de interesant, nu intenționa niciodată să îl publice. Mitchell a hotărât să-l publice după ce a fost încurajată de un prieten. 

Les Miserables - Victor Hugo


Se aproximează că romanul "a consumat" 12 sau 17 ani până a văzut lumina tiparului. Cert este că Hugo a început să lucreze la romanul istoric în 1845, dar a fost nevoit să-l lase deoparte din cauza tensiunilor politice și a exilului pentru un timp până când a reușit să continue să lucreze la acesta și a fost publicat în 1862.

The Lord Of The Rings  - J.R.R. Tolkien


Prezența acestei opere în acest top ar putea fi o surpriză. Sau poate nu. Analizând complexitatea universului lui Tolkien putem constata că nu avea cum să fie scrisă într-o singură seară. Criticii aproximează un minim de 12 ani pentru scrierea seriei. Tolkien a lucrat la serii în diferite grade între 1937 și 1949, lucrând, de asemenea, ca profesor la colegiul Pembroke. Deși a fost nevoie de mult timp pentru a vedea publicarea, a meritat în mod clar acest lucru, așa cum a demonstrat succesul său.


Poate că timpul este o iluzie după cum spunea  Albert Einstein, dar cărțile au curajul de a-l înfrunta, indiferent că au fost scrise într-o singură zi sau în câțiva ani. 
Alege să te bucuri de timp cu o carte bună!
Vizitați librăriile ANTIC EXLIBRIS (Doamnei/Bratianu) sau magazinul online.


Surse în vederea redactării:
bookstr.com
wikipedia.com
Surse imagini: google images & we heart it





Comentarii