Valorăm cât divinitatea din noi valorează

Între Sahara si Micul Prinț



 Antoine de Saint-Exupéry a supraviețuit unei prabușiri cu avionul în Sahara, insa fără ajutorul unui beduin nu ne-ar fi lăsat Letter to a Hostage. Aici gasim meditație despre imensitatea spațiului, solitutide si tăcere, cum te poți regăsi căutând direcția stelelor. În Sahara găsim o tăcere a păcii, a misterului, o tăcere ascuțita, a intrigilor, tensionată și una melancolică când ne amintim de cei pe care-i iubim. Aici te vei găsi bine centrat și determinat pentru că în deșert totul este polarizat. Și cum deșertul nu oferă nicio bogație, pentru că nu e nimic de văzut sau auzit , vei începe să conștientizezi prin eul tău lăuntric, care nu va fi adormit ci din contra fortificat, că omul este in primul rând guvernat de forțe invizibile. Omul e guvernat de Spirit. In deșert valorezi cât divinitațile tale valorează.
  A inceput sa scrie aceasta carte in Portugalia asteptand viza de intrare pentru Statele Unite. In al doilea capitol al cartii ( scrisa deja in drum spre New York si cand a ajuns acolo), asa cum apare in editia din 1950 aparuta la Londra, regasim una din cele mai importante mosteniri lasate de autor_ The Little Prince.
 Nemaiputand sa stea in tara natala, inconjurat de nazisti se vede fortat sa-si inceapa o viata noua intr-o alta tara...

  Acum peste 70 de ani (31 Iulie 1944-avionul e doborat) disparea pentru totdeauna deasupra Mediteranei Antoine de Saint-Exupery. Capriciosul si vanitosul trandafir din Micul Print a fost inspirat de sotia sa, Consuelo :

"Oamenii au dat uitării adevărul acesta. Tu însă nu trebuie să-l uiţi. Devii răspunzător de-a pururi pentru ceea ce ai îmblânzit. Tu eşti răspunzător pentru floarea ta."

         "Nimeni nu se poate simţi, în acelaşi timp, responsabil şi disperat."

   Iubirea dinte cei doi i-a purtat de la Casablanca, Buenos Aires si New York, i-a dus prin perioade de infidelitati, suferinte si pasiuni intense, dar si de iubire poetica si tandrete.

    Memoriile scrise de Consuelo au fost gasite dupa moartea ei dintr-o intamplare intr-un cufar vechi. Acestea au fost editate si puse in lumina unei franceze literare, iar aparitia cartii "Memoire de la Rose" a facut senzatie in anii 2000.
 The Little Prince
 The Little Prince Wordsworth library collection

The Little Prince wordsworth cllasic

Comentarii